Bailey med leverproblem

Patienthistorie

Bailey, en blanding af en labrador og golden retriever og lige så dejlig som det, kommer til mig med en problematisk leverdiagnose. . Karina er presset, da hun henvender sig til mig. Bailey er rigtig syg og faktisk nærmest opgivet af det etablerede system.

Bailey havde fået et problem med leveren; det viste sig med meget forhøjede levertal og en forandret leverstruktur ved ultralydsscanning. Han var i behandling med traditionel vestlig medicin, da han kom hos mig.

Kraftig forhøjede levertal er en indikation for, at der er en inflammationstilstand i Leveren. Så min opgave udefra et holistisk aspekt er at reducere Baileys inflammation i Leveren.

Første skridt i behandlingen er at ændre foderet til et såkaldt anti-inflammatorisk foder. Dette består i naturligt foder som  hjemmelavet kogt foder.

Derudover består behandlingen af akupunktur, til at reducere inflammationen og oprette cirkulationen til Lever systemet.

Samtidigt er ordinationen af kinsesisk urtemedicin yderst vigtigt i behandlingen.

En urteblanding indeholdende urten bupleurum er bevist at være i stand til at reducere forhøjede levertal; at forhindre, at der ikke kommer for meget arvæv i Leveren under helingsprocessen og urten har samtidigt en kraftig anti-cancer virkning.

Det bruges i enhver lever problematik, hvor der er kraftig forhøjede levertal og er ret effektiv til at hjælpe Leveren tilbage til at fungere igen.

Også i Baileys tilfælde!

 

Her kommer ejerens beskrivelse af Baileys sygdomshistorie - tak for den<3

Jeg sidder og skriver dette den 12. maj 2020, hvor Baileys fylder 10 år.

For to år siden troede jeg ikke på, at vi skulle nå hertil.

Baileys blev i 2018 sløj og ville ikke spise sin mad. Efter undersøgelse hos dyrlægen, blodprøver og ultralydsscanning af maveregionen fik han konstateret store pletter på leveren, som dyrlæger og onkologer mente var kræft. For at få det endeligt bekræftet var en biopsi af levervævet nødvendigt, hvilket jeg fravalgte pga. den nødvendige narkose for at udtage biopsien. Dyrlægen mente dog, at prognosen var rigtig skidt, og at jeg skulle forvente at sige farvel til ham inden længe.

Jeg var knust! Fuldstændig knust. Jeg bestemte mig dog for at gøre alt, hvad der stod i min magt for at undgå det nærtstående farvel. Han blev sat i støttebehandling som bestod af væske og prednisolon – i store mængder.

Jeg havde samtidig hørt om Gudrun Frantsen som før havde hjulpet hunde med problemer i organerne. Jeg kontaktede hende og bad om en tid med det samme. Baileys og jeg kørte derefter ned til Gudrun, hvor vi blev mødt af stor forståelse for min og Baileys’ situation. Jeg græd, da jeg fortalte hende historien. Baileys var sløj, mens vi var der, men jeg kender ham alligevel bedst, og jeg syntes ikke, at han virkelig var der, hvor han ville herfra. Gudrun lyttede og gav sig tid til at forstå. Herefter satte hun ham i akupunkturbehandling og ordinerede kinesiske urter som skulle skabe balance i hans lever. Han skulle samtidig have en bestemt sammensat hjemmelavet kost som er let fordøjelig.

Baileys rettede sig på behandlingen, og han kunne langsomt trappes ned i prednisolon. Jeg gik til regelmæssige opfølgende behandlinger med ham og gør det stadig. Vi har nu et interval på fem uger imellem behandlingerne med akupunktur og organmassage.

Baileys og jeg har en meget stærk relation, og vi har altid trænet en del forskelligt sammen. Vi havde dog aldrig deltaget i konkurrencer. Nu skulle det være, og i efteråret 2018, da Baileys var kommet lidt ovenpå igen, begyndte vi at deltage i rally-konkurrencer, som vi stadig gør.

Jeg elsker den hund uendeligt, og jeg er så ubeskrivelig taknemmelig over, at han blev ved mig lidt endnu. Jeg havde næsten ikke turde at håbe på at nå denne milepæl idag.

Tak Gudrun!