Seniorrelaterede problemer

Jeg er sikker på, at alle dyreejere ønsker at give deres dyr et så godt og langt liv som muligt fyldt med den bedste livskvalitet. Vores kæledyrs levealder er heldigvis blevet længere gennem tiden, og dermed bliver behovet for en god senior-omsorg også større. De mest almindelige aldersrelaterede lidelser, som jeg hjælper med i klinikken, er
Årsager til disse problemer kan beskrives med, at der med alderen kommer en nedsat evne til at cirkulere og sende næringsstoffer rundt i kroppen. Det kan enten være som følge af

Livsessens

Baggrunden for disse problematikker kan generelt beskrives som en reduceret livsessens. Roden til alt liv er ifølge TCM vores livsessens.

Vores livsessens har vi med os fra fødslen, og den opbevares i nyrerne. Når al livsessens er brugt op, ophører livet.

Så det store spørgsmål er: Hvordan bevarer vi vores livsessens bedst og længst muligt?

Sund livsførelse vs. ubalanceret livsførelse

Ubalanceret livsførelse i form af dårligt foder, og en ubalanceret livsstil med for meget stress, dårlig søvn og ubalanceret aktivitetsniveau m.m. vil føre til hurtigere forbrug af essens og dermed en tidligere aldring. Modsat ved en sund livsførelse med det rigtige foder og undgåelse af forskellige former for stress vil livsessensen bruges mindre, og en forsinket aldring vil være resultatet.

Nogle dyr er født med en større mængde essens end andre; det svarer til, i vestlig medicins definition, at have ”gode gener”. I sidste instans er det at blive ældre en proces af nedsat livsessens over tid og selv det sundeste individ med de bedste gener vil have en udløbsdato. Sammen med deres ”guardians” kan vi lave sunde valg for det enkelte dyr og udvikle behandlingsplaner, der vil resultere i mere yndefuld aldring med mere livskvalitet og ofte mere livslængde.

Øg seniordyrets livsessens

Akupunktur, kinesisk urtemedicin og naturligt foder er vigtige og effektive redskaber til at hjælpe seniordyret. Disse redskaber kan hjælpe til at bevare og passe på deres dyrebare livsessens og skabe et godt og langt liv fyldt med masser af livskvalitet.