Hudproblemer og allergi

Sygdomme i huden og pelsen er en af de almindeligste årsager til at besøge dyrlæger, og dette gælder især for hundeejere. Huden er det største organ i kroppen.

Definitionen på huden som et organ i de store, faglige tekstbøger inden for konventionel medicin lyder:

”Huden er synergistisk med det indre organ system og reflekterer på denne måde de sygdomsprocesser, der enten er primære eller delt med andre væv. Huden er ikke kun et organ med dets egne reaktionsmønstre; det er også et spejl, der reflekterer det indre miljø i kroppen og på samme tid reflekterer det den lunefulde verden til hvilken den er udsat for”.

Den holistiske, integrative medicin kunne ikke være mere enig i denne definition. At behandle hudlidelser er ikke kun at fjerne symptomerne, men at se på helheden og ubalancer i hele kroppen og omgivelserne.

Effektive midler til behandling af hudlidelser

Ud fra en konventionel betragtning er der mange effektive lægemidler at vælge imellem, når det gælder behandlinger af hudlidelser på ”den korte bane”. Det er over tid, at resultaterne mangler.

Definitionen på en optimal behandling af hudlidelser på ”den lange bane” vil omfatte følgende elementer:

Holistisk integrativ medicin og kinesisk urtemedicin

Holistisk integrativ medicin og brug af kinesisk urtemedicin opfylder kravene til en optimal behandling af diverse hudlidelser.

Ved behandling af hudlidelser er kinesisk urtemedicin på ”den lange bane” ofte overlegen sammenlignet med de forskellige slags vestlige medikamenter. Mange dyr kan blive helbredt for deres allergiske hudlidelser efter flere måneder med urtemedicin. Nogle dyr kan helt undvære urtemedicin efterfølgende, mens andre skal have tilskud i reduceret dosis eller have tilskud ved bestemte årstider.

Der er absolut ingen bivirkninger i forbindelse med behandlingen, og årsagen bliver behandlet frem for kun at undertrykke symptomerne.

Mine anbefalinger til hudproblemer og allergi

Jo tidligere i forløbet ee korrekt behandling sættes i gang (og få skabt balance og behandle årsagen til problemet), desto hurtigere og bedre resultater ses der.

Vestlig medicin er designet til at dæmpe symptomerne og vil altid skabe større eller mindre bivirkninger. Jo længere tid et dyr har fået medicin, desto længere behandlingstid skal der bruges til at bringe balance og til at finde ind til den dybereliggende årsag. Jeg bruger også vestlig medicin, når symptomerne giver for store gener for dyret. Medicinen anvendes på ”den kort bane” og i så små og korte intervaller som muligt.

Sammen med urtemedicinen er det muligt at reducere dosis og tidsintervallet for brug af vestlig medicin. På denne måde reducerer og/eller undgår vi at udvikle bivirkninger