Bruno med hudproblemer

Patienthistorie

Bruno, en mexicansk hårløs, kom til mig med store problemer med huden og ører. Hans tillid til dyrlæger var ikke stor.

Bruno havde et kronisk øreproblem, hvor der fra traditionel side blev valgt at lave en øreskylning under narcose hver gang, der opstod et problem i øret Det var et uholdbart problem både for ejer og for Bruno. Derfor kom de til mig i et forsøg på at hindre dette.

Hud og ører problemer skyldes en indre ubalance og foderet kan være en central rolle i forhold til at styrke immunforsvaret og dæmpe inflammation i hud og ører. Bruno blev sat på anti-inflammatorisk kost i form af naturligt foder.

Bruno fik  regelmæssig laser behandling på bestemte akupunktur punkter, da Bruno bestemt ikke kunne lide akupunktur nåle.

Ikke mindst vigtig fik Bruno ordineret kinesisk urtemedicin, der hjælper med at bekæmpe inflammationen og styrke hans immunforsvar. Og han har ikke fået renset ører i narkose siden han startede på behandling med akupunktur og urter. Problemer med ører og hud dukker op fra tid til anden, men det holdes under kontrol med urter og laser behandling.

Hudproblemer og stress har også et beviseligt sammenhæng. For at eliminere og forebygge stress hos Bruno, brugte vi element type bestemmelsen inden for 5 element teorien. Ved at typebestemme Bruno kunne ejeren bedre forstå og møde Brunos behov og ønsker og derved modvirker stress.  At kende hundens behov på hjerteplan❤️ har ofte også en afstressende effekt på ejer.

Her kommer ejerens beskrivelse af Brunos sygdomshistorie - tak for den <3

Jeg ville så gerne have en hund, men da min mand har allergi, skulle jeg være sikker på, at han kunne tåle en hund. Valget faldt på en mexicansk hårløs og vi hentede Bruno i Sverige, da han var ½ år gammel. I dag er Bruno 6½ år og livet sammen med Bruno har været dejligt, men også fyldt med bekymringer. Det viste sig nemlig meget hurtigt, at Bruno også har allergi. Det har medført, at Bruno har eksemlignende tilstande og her på det seneste også alvorlige problemer med øre betændelse. Vi har prøvet virkelig meget for at hjælpe Bruno: Diverse test, medicin i form af Atopica og Prednisol, almindelig dyrlæge, ekspert dyrlæge, kiropraktor, forskellige kost modeller og intet virkede effektivt. Tværtimod var jeg ved at give op og sagde stop, da Bruno for 1½ år siden var igennem 2 øre skylninger under fuld narkose og skulle i gang med en tredje. Bruno var påvirket af alt dette. Han viste sit temperament og var en nervøs hund.

Så var det at Gudrum kom ind i billedet.

Det første Gudrun gjorde, var at fjerne Brunos medicin. Det i sig selv var fantastisk, for Bruno fik det ikke dårligere af den grund. Bruno fik i stedet kinesiske urter, laser behandling, akupunktur og fik ordineret særlig kost. Det hjalp. Det er klart, at et forløb, der har været så langvarigt som Brunos, ikke kan helbredes over en nat. Bruno har gradvist fået det bedre og symptomerne holdes i ave.

En anden ikke uvæsentlig detalje, er at Gudrun har lært mig at slappe af, ikke være så bekymret og har givet mig et helt anderledes forhold til Bruno. Nu nyder jeg Bruno og er nærværende i forhold til ham. Det kan Bruno mærke og jeg får tifold respons fra ham. Han er blevet mere lydig, gladere og er i dag en harmonisk hund, der udstråler ro og nærvær. Så i stedet for at bekymre mig, er jeg i dag en glad hundeejer, der er Gudrun evig taknemmelig.