Chloe med smerter fra hoften.

Patienthistorie

Chloe, en lille dejlig Cavaliere King Charles Spaniel er et eksempel på hvad den “rigtige” foder for den enkelte hund kan gøre for at skabe bedre cirkulation til hele kroppen.

Chloe kommer til mig, da hun er 8 måneder gammel og har fået konstateret hofteledsdysplasi ved røntgenfotografering hos anden dyrlæge. Hun halter ved leg med andre hunde og når hun går langt.
Chloe er en sød og mild hund, hun er faktisk “lidt for stille” i forhold til hendes alder og hun virker tung og træt. Jeg diagnosticerer Chloe til at være Jord type indenfor 5 element teorien og det betyder, at foderet er super afgørende for sundhed og balance.

Jordtypen er den element type, hvor “forkert foder” skaber kraftig ubalance og inflammation sammenlignet med de andre elementtyper. Og ud fra den viden og erfaring var jeg ikke i tvivl om, at Chloe skulle have antiinflammatorisk kost som hjemmelavet kogt foder repræsenterer. Foderskiftet var den eneste behandling, jeg satte i gang og med et godt resultat.

Foderet mindskede inflammationsgraden i Chloes hofteled, hun fik en meget bedre cirkulation til området og dermed også en kraftig reduktion af smerter.

Når der skabes balance og dermed god cirkulation, ophæves symptomerne på trods af, at der stadig kan være anatomiske forandringer tilstede. Men jo før balance skabes, jo bedre resultater.

Her kommer ejerens beskrivelse af Chloes sygdomshistorie – tak for den <3

Vi er dybt taknemmelig over at møde Gudrun og den hjælp vi har fået ift. vores hund Chloe. Vi var så heldige at få en lille Cavaliere King Charles Spaniel, men kort tid efter vi fik hende, begyndte vi at lægge mærke til, at hun sad og også løb på en lidt sjov måde. Da hun var omkring ½ år begyndte hun at halte engang imellem og specielt efter hun havde leget med nabohunden haltede hun. Eller hvis hun fik en lidt for lang tur. Vi kunne til sidst ikke gå særlig langt med hende, og det duede heller ikke, hvis hun løb, når vi var ude at gå. Hun begyndte ikke at ville ud at gå sin tredje tur og ville hellere bare ligge og hvile. Vores dyrelæge anbefalede at skåne hende i en periode. En aften lå hun og peb og kunne ikke rejse sig. Vi ringede til dyrelægen næste dag og fik hende undersøgt og røngtenfotograferet. Det viste sig, at hun havde en svær hofteledsdysplasi, og de anbefalede os at få hende opereret, hvor de ville give hende en ny hofte. Vi skulle dog vente ½ år til hun var udvokset. Vi kunne slet ikke overskue, at Chloe skulle igennem en så stor operation, og det var også utrolig dyrt. Jeg havde hørt rigtig godt om Gudrun fra en bekendt, og jeg tog ud til hende i håb om, at hun med hendes holistiske tilgang, kunne hjælpe. Hun anbefalede, at vi ændrede Chloes kost til antiinflammatorisk kost som kogt kylling, fisk, grøntsager etc.

Efter blot 4 dage så vi en forskel. Hun stoppede med at halte, hun begyndte at sidde normalt, hun peb ikke længere om aftenen. Vi skånede hende fortsat ved ikke at gå for lange ture, men lidt efter lidt kunne vi se, at hun kunne mere og mere.

I dag – nu tre måneder med antiinflammatorisk kost – leger hun med andre hunde, løber afsted, når vi slipper hende fri, går lange ture og hun halter aldrig eller udtrykker, at hun har ondt. Og alt det på grund af ændret kost. Jeg har stadig svært ved at forstå, at det kan være rigtigt, men jeg er så dybt taknemmelig for Gudruns hjælp. Jeg ved ikke, hvad vi skulle have gjort uden.