Roja med patella-luxation.

Patienthistorie

Roja, en forsigtig bomuldshund kom til mig som følge af en diagnosticeret patella luxation. Det betyder at knæskallen skubbes ud til den ene side og låser benet ved gang

Patella luxation ses mest hos de små racer og deles op i forskellige grader- grad 1 til grad 4.

Traditionelt er opfattelsen at en patella luxation større en grad 2 kræver operation.

Min erfaring og flere beviser fra det store udland viser, at de fleste patella luxationer ikke behøver operation.

Det skyldes ,at årsagen til problemet faktisk kommer fra ryggen.

Ved at behandle nedre ryg med akupunktur og urtemedicin kan de fleste patella luxationer helbredes konservativt.

Roja er et dejligt eksempel på dette.

Her kommer ejerens beskrivelse af Rojas sygdomshistorie – tak for den <3

Der var ret stille i bilen på vej hjem fra dyrlægen. Vores dejlige bomuldshund, Roja, på under et år havde problemer med knæleddet på det ene bagben og gik indimellem på tre ben.

Dyrlægen mente, at der skulle operation til – formentlig på begge bagben. Vi kunne slet ikke forestille os, at så ung en hund, allerede skulle opereres på, så første skridt var at google mulig hjælp med f.eks. kosttilskud, der kunne styrke knogler og ledbånd, og vi fandt da også et par bud, men der blev mest skrevet om operation som behandling. Heldigvis var der et familiemedlem, der sagde,; “I får ikke Roja opereret, før I har besøgt Gudrun!”.

Vi bookede en tid, og Gudrun lovede ikke noget som helst, men hun ville gerne give det et forsøg. Hun fortalte, at problemerne kom fra ryggen, og at det var nyreenergien, det var galt med.

Roja var ikke specielt tryg eller samarbejdsvillig den første gang, og akupunkturnålen kom kun kortvarigt ind, men efterhånden blev hun mere og mere tryg, og fandt sig i både nåle og laserbehandling. Vi fik også forskellige urter til Roja og vejledning om kost og en opfordring til at holde Roja varm over ryggen om vinteren. Stille og roligt fik Roja det bedre og bedre, og hun brugte alle fire ben, og det var som om, hun fik en anden holdning hen over bagpartiet.

Der er slet ikke problemer med benene mere.

Samtidig fik vi en mere selvsikker hund, der møder nye udfordringer på en langt mere rolig måde. Hun er nu godt tre år, hun møder glad og gerne andre hunde, leger med dem, er utrolig godmodig, men kan også sige fra. Hun er ikke længere utryg i tordenvejr, men dog stadig ikke fan af fyrværkeri.

Vi er dybt taknemmelige for Gudruns hjælp, og der er god stemningen i bilen, når vi kører hjem fra et besøg. Roja går glad og nysgerrigt ind i klinikken,

Gudrun må gøre, hvad hun vil med Roja, og vi hundeejere føler os lige så trygge og afslappede, når vi tager fra Gudrun, som Roja gør.

Vi kan kun medgive vores allerbedste anbefalinger!