Har din hund en immun-medieret lidelse- så se med her.

Nyeste forskning viser, at det “rigtige” fodervalg er en vigtig nøgle i behandlingen og i helbredelsen.

To slags immunsystemer at tage stilling til

Holistisk medicin bruger den nuværende forskning, der minder os om, at der er 2 slags immunsystemer, hvor hver af dem reagerer på forskellige former for foder og urte-medicin.

Dette perspektiv står i kontrast til den konventionelle medicin. Her kan det være nedslående at få en immun-medieret diagnose, både for ejer og dyrlæge. Når diagnosen er stillet, acceptere dyrlægen ofte at helbredelse ikke kan forventes. Det bedste, der kan håbes på er en kontrol af symptomerne med stærke lægemidler og med dette risiko for en del bivirkninger, omfattende øget risiko for kræft og andre infektioner.

De glemmer at tage stilling til, at valg af det rigtige foder er en nøglefaktor i helbredelsen. 

Immunsystemet kan som nævnt deles op i 2 systemer – det medfødte immun system og det erhvervede immun system. 

Det medfødte immunforsvar virker mod næsten alt der er fremmed for kroppen, det er meget uspecifik i sin reaktion. Det reagerer meget hurtigt (sekunder til timer) og vil reagerer på samme måde hver gang. Der opstår inflammation, som er en del af at bekæmpe det “fremmede”, men også det der giver sygdom. Jeg tror flere af jer har hørt om CRP tallet ved en blodprøveundersøgelse. Det er en inflammations markør fra det medfødte immunforsvar.

Det erhvervede immunsystem er meget mere langsom (dage-uger), og har en signifikant hukommelse, og vil forbedres ved gentagne udsættelser. Det er det system, vi bruger i forbindelse med vaccination, inc allergi vacciner.

Nyeste viden

 

Den gode oplysning er, at der ved problemer og inflammation fra det medfødte immunsystem gælder følgende:

 

  1. Er meget mere almindeligt i forbindelse med immun-medierede lidelser end konventionel medicin antager. 
  2. Det er som udgangspunkt: helt foder afhængig
  3. Det hjælper ikke at skifte til et hydroliseret tørfoder  eller et tørfoder med en enkelt protein-kilde ( hører ind under det erhvervede immunssystems problem)
  4. Kan kureres hurtigt med kinesisk urtemedicin, når hunden først fodres med passende foder.

 

Overernæring kan give inflammation

Inflammation er en produkt fra det medfødte immunsystem, og mange dyrlæger antager, at det er et produkt fra det erhvervede immunsystem.

Overernæring i form af at fodre med ultra færdigfremstillet foder (tørfoder)  laver en overreaktion i det medfødte immunforsvar med inflammation til følge. Selv slanke hunde på tørfoder kan være inflammeret.

Et skift til naturligt frisk foder vil dæmpe det medfødte immunforsvars inflammations tendens. Og det vil ske i løbet af ret kort tid, 14 dage til 1 måned.

Mit bedste råd til jer derude vil være at skifte til et naturligt frisk foder for at se om problemet stammer fra det medfødte immunsystem, hvis du har en hund eller kat, der har en immun-medieret lidelse.