Kend dit dyrs element type og du får en direkte adgang til dit dyrs Hjerte.

“Lidt mere hjerte og lidt mindre hoved”

I enhver relation og i al omgang med vore firebenede venner er det vigtigt at have både hovedet med i form af visdom, men også hjertet med i form af medfølelse og empati.

5 element teorien rummer Hjertets sprog

5 element teorien inden for traditionel kinesisk medicin kan oversættes til at rumme en forståelse af Hjertets sprog.

5 element teorien inkluderer teorien om, at vi hver især- både dyr og mennesker- fødes som tilhørende en bestemt type. Alt efter hvilken elementtype, dyret er født ind i, vil det definere dyrets behov og ønsker. Til hver element type er der tillige knyttet bestemte organsystemer og emotioner.

Gennem 5 element teorien og kendskab til de enkelte typer får vi adgang til megen viden omkring det enkelte dyrs hjertefølte behov og ønsker. Når vi ser og forstår disse vil vi være i stand til at tale til og med Hjertet. Vi får også mulighed for at balancerer dyrets emotioner og forebygge stress og ubalancer.

5 element typerne giver en nøgle til forståelse af Hjertets sprog.

Hjertet er så meget mere end en pumpe. Ny forskning giver Hjertet en central styrende funktion med sin egen intelligens og nutidens forståelse nærmer sig tidligere tiders opfattelse af Hjertet som indsigtsfuld og sæde for sjælen.

Men hvad er så hjertets sprog?

Det er nu bevist, at Hjertet har sin helt egen uafhængige nervesystem med ikke mindre end 40.000 nerveceller. Og at der sendes flere informationer fra Hjertet til hjernen end omvendt. Her er en beskrivelse af de metoder, Hjertet bruger til at sende information til Hjernen.

Kommunikationsveje hjerte – hjerne:

  1. Den neurale kommunikation

Hjertet sender sine informationer til hjernen via vagusnerven og nerverene i rygmarven og omvendt.

  1. Den biokemiske kommunikation

Også hormonerne er informationsbærer, som medvirker til at etablere forbindelse mellem hjerte og hjerne. Hormonerne er ikke andet end kemiske stoffer, som sendes gennem kroppen via blodbanen med henblik på at udløse målrettede reaktioner i bestemte organer.

  1. Den biofysiologiske kommunikation

Hjertet driver ikke alene blodet gennem kroppens blodkar, hvert eneste hjerteslag udvikler også en trykbølge i blodet. (Puls-slag) og sender information til hjernen.

  1. Den energetiske kommunikation

Hjertet frembringer et pulserende elektromagnetisk felt, hvis bølger (ligesom et mobilkommunikationsnet) kan transportere informationer. Dette elektromagnetiske felt er langt det kraftigste i hele kroppen – ca 5000 gange kraftigere end Hjernens – og kan måles i en omkreds på op til 3 meter. Her udveksles megen information mellem levende individer. Det er også gennem dette felt, at vi “smitter” hinanden emotionelt.

Gennem Hjertets store kommunikation med hjernen og kroppen, er Hjertet kraftigt involveret i, hvordan både mennesker og dyr føler og responderer på verdenen omkring dem.

Sundhed kommer fra Hjertet

Emotioner kan beskrives som en slags signalstoffer mellem nervecellerne og er en del af Hjertets sprog. Emotioner bruges til at sende informationer fra Hjertet til hjernen.

Ifølge Traditionel kinesisk medicin er ubalancerede emotioner en indre årsag til sygdom. Emotioner bliver ubalancerede, når de er for kraftige og/eller for intense. Vær opmærksom på, at ubalancerede emotioner ikke kun giver anledning til adfærdsproblemer,  men kan også være årsag til fysisk sygdom.

”Emotioner bliver til sygdom, når vi ikke ejer dem, men de ejer os”.

Jo mere vi lære at lytte til og følge hjertets intelligens, jo mere balancerede vil emotionerne være og kroppen vil undgå stress og sygdom.

5 element teorien er det fælles redskab, vi kan bruge til en dybere forståelse af Hjertets sprog.

Hver elementtype har nogle hjertefølte behov og ønsker, – ved at kende disse behov og ønsker -”taler” du til dyrets Hjerte og du opnår balance og sundhed hos dit dyr.

Sundhed kommer fra Hjertet